Dýňová pizza se šunkou prosciutto a rukolou

  • cca 500g dýně hokaido
  • 3 hrnky špaldové celozrnné mouky
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • 150 g zakysané smetany
  • sůl, pepř dle chuti
  • sýr, šunka prosciutto a rukola dle potřeby

Dýni nakrájíme na kousky (hokaido se nemusí loupat), ale semínek se zbavíme. Pak vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme 15 min. doměkka. Upečenou dýni rozmixujeme spolu s trochou mléka dohladka. Následně pyré promícháme s vajíčkem, zakysanou smetanou, solí a pepřem. Nakonec vmícháme špaldovou mouku smíchanou s práškem do pečiva a vypracujeme hladké nelepivé těsto.

Vytvarujeme větší placku na plechu s pečícím papírem, ozdobíme prosciuttem a posypeme sýrem. Pečeme cca 15 min. na 200st. Nakonec vychladlou pizzu ozdobíme rukolou.


Dýňová pizza se šunkou prosciutto a rukolou