Těstoviny s tuňákem a zeleninou

Dají se jíst jak teplé, tak i jako studený salát, jsou velmi rychle hotové a navíc si je zvládnou samy připravit i starší děti, které zůstaly doma v karanténě. Uvaříte je navíc z trvanlivých zásob, které najdete ve spíži.

Na cca 4 porce budete potřebovat:

  • 250 g libovolných těstovin
  • 1 plechovka (160 g) tuňáka
  • 3 lžíce tvarohu
  • 150 g mraženého hrášku či jiné zeleniny
  • sůl a pepř dle chuti
  • slunečnicová či jiná oblíbená semínka na posypání

Těstoviny uvařte dle návodu na obalu. Až budou hotové, v ještě horké vodě s nimi prohřejte mražený hrášek a poté slijte. Vmíchejte tvaroh a tuňáka. Dochuťte solí a pepřem, případně i jinými oblíbenými bylinkami.

Při servírování můžete posypat slunečnicovými či jinými oblíbenými semínky. Podávat můžete teplé i studené.

Tvaroh můžete nahradit jogurtem, zakysanou smetanou nebo méně zdravě i majolkou. Pokud nemáte mléčné výrobky k dispozici vůbec, postačí i bazalkové nebo rajčatové pesto, nebo můžete použít i olej, ve kterém je konzervovaný tuňák. V případě nedostatku čerstvé či mražené zeleniny můžete použít i sterilovanou. Hodí se doplnit třeba i sýrem či vejcem, pokud to vaše zásoby umožňují.


Těstoviny s tuňákem a zeleninou