Jak prostřít ke snídani?

Alespoň v sobotu a v neděli, kdy máme víc času, by na stole nemělo chybět prostírání, šálek s podšálkem, dezertní talířek (to je ten malý), lžička ...Alespoň v sobotu a v neděli, kdy máme víc času, by na stole nemělo chybět prostírání, šálek s podšálkem, dezertní talířek (to je ten malý), lžička, nože na krájení a mazání.

Ústředním bodem této sestavy je dezertní talířek, vedle něj leží nůž ostřím dovnitř, někdy po levé straně malá vidlička. Hrníček na čaj nebo kávu, umístěný na podšálku, stojí vpravo od špičky nože. Lžička leží na podšálku vpravo. Máslo, džem, sýr, salám a další potraviny jsou na společných větších miskách, z nichž si každý nabírá na svůj talíř. Každé prostírání vychází z toho, aby všechno bylo stolovníkovi (to jsme my!) pohodlné a při ruce.

Jako všechno, i prostírání vyžaduje malý trénink, po čase se už nespletete.


Jak prostřít ke snídani?