Sumeček s batátovo-celerovým pyré

Na cca 3 porce:

  • 3 porce sumečka

  • 200 g batátů

  • 100 g celeru

  • 3 stroužky česneku (případně jinak dle chuti)

  • sůl a citronový pepř dle chuti

  • olej dle potřeby

Rybu osolte, opepřete citronovým pepřem a nechte chvíli odpočívat. Batáty a celer oloupejte a nakrájejte na kostky. Ty zalijte horkou vodou a uvařte do změknutí. Poté vodu slijte a nechejte si jí jen malou část na mixování.

V pánvi si rozehřejte malé množství tuku a opečte na něm rybu a také stroužky česneku. Ty budou hotové určitě dříve než ryba, takže je nespalte a z pánve včas vyjměte.

Dozlatova opečený česnek přidejte k uvařeným batátům a celeru a s troškou vody rozmixujte na hladké pyré. To pak ještě dle chuti dosolte či dolaďte oblíbeným kořením.

Rybu podávejte s mixovaným pyré, můžete zakápnout ještě panenským olejem a přidat další oblíbenou zeleninu.


Sumeček s batátovo-celerovým pyré