Na cca 3 porce:
3 porce sumečka
200 g batátů
100 g celeru
3 stroužky česneku (případně jinak dle chuti)
sůl a citronový pepř dle chuti
olej dle potřeby
Rybu osolte, opepřete citronovým pepřem a nechte chvíli odpočívat. Batáty a celer oloupejte a nakrájejte na kostky. Ty zalijte horkou vodou a uvařte do změknutí. Poté vodu slijte a nechejte si jí jen malou část na mixování.
V pánvi si rozehřejte malé množství tuku a opečte na něm rybu a také stroužky česneku. Ty budou hotové určitě dříve než ryba, takže je nespalte a z pánve včas vyjměte.
Dozlatova opečený česnek přidejte k uvařeným batátům a celeru a s troškou vody rozmixujte na hladké pyré. To pak ještě dle chuti dosolte či dolaďte oblíbeným kořením.
Rybu podávejte s mixovaným pyré, můžete zakápnout ještě panenským olejem a přidat další oblíbenou zeleninu.