Korpus koláče:
140 g másla - ztuhlého
250 g špaldové mouky - jemně mleté
1 vajíčko
2 lžíce studené vody
sůl
Náplň:
60 g baby špenátu
4 vajíčka
150 g sýru cheddar
100 g goudy nebo eidamu
2 kelímky smetany 33% tuku ( 200 g )
150 g cherry rajčat
6 ks žampionů
100 g šunky
sůl
pepř
V míse smícháme mouku, sůl, tuk a postupně vypracujeme sypkou směs v drobenku. Následně do drobenky přidáme vodu, vajíčko a snažíme se vypracovat hladké těsto, které nelepí.
Těsto vyválíme, vložíme do formy na koláč a prsty dotlačíme na stěny formy.
Propícháme dno několikrát vidličkou, přikryjeme alobalem a navrch dáme fazole nebo cokoliv co korpus zatíží. Pečeme 15 min na 180 stupňů.
Na dno korpusu rozmístíme nakrájená rajčata a žampiony.
V míse prošleháme vejce, přidáme smetanu, nakrájený či nastrouhaný sýr, šunku, špenát, osolíme a opepříme. Náplň naneseme na těsto. Pečeme 30–35 minut na 180 stupňů. Quiche je upečený, když nůž zapíchnutý do středu vyjde čistý a má zlatavou barvu. Nechte ve formě zchladnout a podávejte.