Potřebujete využít zralé letní ovoce a ještě si pochutnat? Zkuste si udělat CRUMBLE - jednoduchý dezert, kdy se ovoce zasype drobenkou a zapeče. Udělat jej můžete z libovolného ovoce, skvěle třeba chutná s jablky, hruškami, švestkami či meruňkami.
Na malý pekáček:
5 středně velkých jablek
80 g kokosového či třtinového cukru
50 g změklého másla
40 g drcených kukuřičných lupínků
30 g strouhaného kokosu
20 g mletých mandlí
Ze všech surovin kromě jablek vytvořte drobenku. Jablka oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky či nahrubo nastrouhejte. Pekáček vymažte máslem, nasypte do něj nakrájená jablka a zasypte drobenkou. Pečte v troubě vyhřáté na 180°C cca 20 - 30 minut, dokud nebude drobenka zlatavá.