Jablečný crumble s mandlovo-kokosovou drobenkou

Potřebujete využít zralé letní ovoce a ještě si pochutnat? Zkuste si udělat CRUMBLE - jednoduchý dezert, kdy se ovoce zasype drobenkou a zapeče. Udělat jej můžete z libovolného ovoce, skvěle třeba chutná s jablky, hruškami, švestkami či meruňkami.

Na malý pekáček:

  • 5 středně velkých jablek

  • 80 g kokosového či třtinového cukru

  • 50 g změklého másla

  • 40 g drcených kukuřičných lupínků

  • 30 g strouhaného kokosu

  • 20 g mletých mandlí

Ze všech surovin kromě jablek vytvořte drobenku. Jablka oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky či nahrubo nastrouhejte. Pekáček vymažte máslem, nasypte do něj nakrájená jablka a zasypte drobenkou. Pečte v troubě vyhřáté na 180°C cca 20 - 30 minut, dokud nebude drobenka zlatavá.


Jablečný crumble s mandlovo-kokosovou drobenkou