Těstoviny s lososem a hráškem

Kvalitní tuky a dostatek vitamínu D, to je v tomto náročném období velmi důležité. Proto pro vás máme další tip na recept s využitím ryb, které vám je pomohou doplnit. Jednoduchou přípravu navíc zvládnou i děti, které vlivem situace zůstaly samy doma na distanční výuce.

Na 3 porce:

  •  3 porce lososa
  •  1 cibule
  •  2 stroužky česneku
  •  130 g ricotty (půl kelímku)?
  •  100 ml mléka
  •  200 g mraženého hrášku
  •  tuk dle potřeby 
  •  sůl a pepř dle chuti
  • 250 g těstovin

Těstoviny dejte vařit dle návodu na obalu a v mezičase si připravte rybu s omáčkou. V pánvi rozpalte malé množství tuku (doporučujeme ghíčko) a orestujte na něm najemno nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájeného lososa. Až začne cibule a maso zlátnout, přidejte ještě nadrobno nakrájený česnek a krátce společně dodělejte. Poté podlijte mlékem, prohřejte a vmíchejte ricottu. Promíchejte a odstavte, již nevařte. Dle chuti osolte a opepřete.Do hotových těstovin nasypte hrášek a krátce v horké vodě prohřejte. Poté přeceďte a vmíchejte do omáčky s lososem. Promíchejte a podávejte.


Těstoviny s lososem a hráškem