Vajíčkové noky se zeleninou
Na 2 - 3 porce potřebujeme:
✅ 8 vajec
✅ cca 160 g špaldové mouky (může použít hladkou i polohrubou)
✅ 1 cibule
✅ olej dle potřeby
✅ sůl a pepř dle chuti
✴️ V hlubší misce rozmíchejte 4 vejce (zbylá čtyři prozatím ponechte stranou), dle chuti dosolte a postupně vmíchejte mouku. Výsledkem by mělo být těsto konzistence hodně husté kaše, které stále lepí, ale drží pohromadě. V případě potřeby můžete ještě přidat více mouky.
✴️ Ve větším hrnci přiveďte vodu k varu. Malou lžičkou tvořte z těstíčka nočky, které házejte do vroucí vody. Až uděláte nočky všechny, nechte na středním plameni vařit 3 - 5 minut (dle velikosti).
✴️ Po dovaření noky slijte. V pánvi rozehřejte malé množství oleje a začněte na něm opékat nadrobno nakrájenou cibuli. Až začne cibule zlátnout, přidejte zcezené noky a přelijte zbylými čtyřmi rozmíchanými vejci. Rychle promíchejte - úplně stejně, jako když děláte míchaná vejce. Krátce prohřejte, osolte, opepřete a odstavte.
☝️ Nezapomeňte noky podávat s pořádnou porcí zeleniny, aby bylo jídlo plnohodnotné