Pro děti je důležitá pestrá strava, proto jim občas zařaďte do jídelníčku králičí maso. Smetanová omáčka se k jemnému králičímu skvěle hodí a dýňová kaše jídlo rozveselí.
✅750g brambor
✅1/2 máslové dýně
✅400g králičích filetů
✅2 lžíce oleje
✅200ml smetany
✅1 kostka přírodního zeleninového bujónu
✅50g másla
✅250ml mléka
✅sůl
✴️Brambory uvařte ve slupce a poté oloupejte. Dýni rozkrájejte na menší plátky, povařte i se slupkou 10 minut a nechte vychladnout.
Maso nakrájejte na malé kousky a osmahněte na oleji dozlatova. Podlijte smetanou a přidejte rozdrobený bujón. Promíchejte a nechte pět minut vařit.
Z dýně odstraňte slupku a vložte do mísy. Přidejte brambory, máslo a mléko a rozmačkejte na kaši, ke konci můžete použít ruční šlehač pro dosažení opravdu jemné konzistence. Ochutnejte a případně kaši dosolte. Maso s omáčkou a kaší podávejte se zeleninovou oblohou.