Králičí na smetaně s dýňovou kaší

Pro děti je důležitá pestrá strava, proto jim občas zařaďte do jídelníčku králičí maso. Smetanová omáčka se k jemnému králičímu skvěle hodí a dýňová kaše jídlo rozveselí.

✅750g brambor

✅1/2 máslové dýně

✅400g králičích filetů

✅2 lžíce oleje

✅200ml smetany

✅1 kostka přírodního zeleninového bujónu

✅50g másla

✅250ml mléka

✅sůl

✴️Brambory uvařte ve slupce a poté oloupejte. Dýni rozkrájejte na menší plátky, povařte i se slupkou 10 minut a nechte vychladnout.
Maso nakrájejte na malé kousky a osmahněte na oleji dozlatova. Podlijte smetanou a přidejte rozdrobený bujón. Promíchejte a nechte pět minut vařit.
Z dýně odstraňte slupku a vložte do mísy. Přidejte brambory, máslo a mléko a rozmačkejte na kaši, ke konci můžete použít ruční šlehač pro dosažení opravdu jemné konzistence. Ochutnejte a případně kaši dosolte. Maso s omáčkou a kaší podávejte se zeleninovou oblohou.


Králičí na smetaně s dýňovou kaší