Omáčku můžete připravit s bramborem a vejcem nebo variantou s masem.
Záleží na co v daný den budou mít děti chuť.
✅ 1 velká cibule
✅ 2 středně velké petržele
✅ 1 lžíce oleje
✅ 250 ml vody či vývaru
✅ 125 ml mléka
✅ cca 1 lžíce octa
✅ 300 g mražených fazolových lusků
✅ sůl dle chuti
✴️ V hrnci rozpalte olej a dozlatova na něm osmahněte nahrubo nakrájenou cibuli a na drobné kostičky nebo kolečka nakrájenou petržel. Poté podlijte vodou či vývarem, stáhněte plamen, přiklopte poklicí a vařte do změknutí (cca čtvrt hodinky).
✴️Vše přemístěte do mixéru nebo použijte mixér tyčový a rozmixujte na hladké pyré. Přidejte mléko a dobře promíchejte.
✴️ Dochuťte solí a octem a v horké omáčce krátce prohřejte i fazolové lusky.