Valentýnský jahodový dortík

O lásce se ví, že tak trošku prochází žaludkem, a na Valentýna to jistě platí obzvláště. My to ale umíme navíc i zdravěji. :) :)
 
Na korpus:
  • 130g světlých sušenek (nebo dle chuti celozrnných i cereálních)
  • 60g másla
Na náplň:
  • 150g jahod
  • 500g měkkého tvarohu
  • 120g moučkového cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 10g práškové želatiny
Jahodové želé:
  • 5g práškové želatiny
  • 4 lžíce jahodového sirupu
Sušenky rozdrtíme najemno a promícháme se změklým máslem. Vypracujeme pevnou hmotu. Formu ve tvaru srdíčka vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem. Na dno srdíčka vtlačíme nepečenou hmotu a korpus necháme krátce ztuhnout v chladu.
Tvaroh smícháme s cukrem a citronovou šťávou. Želatinu dáme do kastrůlku s 80ml studené vody a za stálého míchání přivedeme téměř k bodu varu (nevaříme!). Horkou ji vlijeme do tvarohové náplně a dobře promícháme. Tvarohový krém pak vlijeme do formy a necháme v chladu ztuhnout.
Jahody očistíme, nakrájíme na plátky a rozložíme je na dort.
Do 200ml studené vody dáme želatinu a přivedeme téměř k bodu varu.
Odstavíme a vmícháme jahodový sirup. Pak necháme želatinu krátce zchladnout a než začne želírovat, polijeme jí povrch dortu. Necháme znovu ztuhnout a poté vyjmeme z formy.
Kdo není zrovna fanda želatiny, dortík lze udělat i bez ní a chutná taky výborně. Jen na měkký tvaroh je potřeba použít ten, který má tužší konzistenci (určitě nepoužít tvaroh ve vaničce).
Dobrou chuť!

Valentýnský jahodový dortík