Čajový perník s jablky a tvarohovým krémem

Ingredience

  • 1 hrnek špaldové mouky
  • 1 hrnek celozrnné mouky (hladké)
  • 3 ks jablek
  • 3 lžíce kakaa
  • 1 hrnek silného černého čaje
  • 2 ks vajec
  • ½ hrnku kokosového oleje nebo slunečnicového oleje
  • ½ hrnku třtinového cukru
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce švestkových povidel
  • 1 ks kypřící prášek do perníku
  • 1 lžička jedlé sody

Na krém potřebujeme:

  • 2 tvarohy
  • 200 g kvalitní hořké čokolády
  • sladidlo dle chuti

Postup:

Nejdříve uvaříme silný čaj, který necháme částečně zchladnout tak, abychom jej mohli použít vlažný. Do hrnku s teplým čajem přidáme třinový cukr, med a povidla a necháme vše rozpustit. Mouky smícháme s kakaem, práškem do perníku a jedlou sodou. Do čajové směsi přidáme vejce a olej a vše vlijeme do moučné směsi. Do směsi nastrouháme 3 střední jablka. Vše společně zamícháme, nic nešleháme. Vymíchané těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a upečeme (cca 40 min na 170 stupňů). Po upečení nazdobíme tvarohovým krémem. Ten vymícháme ze 2 polotučných tvarohů, do kterých zašleháme rozpuštěnou kvalitní čokoládu a med, sirup či libovolné jiné sladidlo.  


Čajový perník s jablky a tvarohovým krémem